15-05-07

Wat voorafging

 

Je weet wel hoe het gaat: je hebt een droom en je droomt ervan die ook waar te maken. Maar hoe begin je aan zoiets?

Bijvoorbeeld door aan de gedachte een naam, een plaats en een tijd te geven: het wat, waar, wanneer en hoe zoals alle dingen in dit leven.

Die droom draagt in feite al jaar en dag een naam en een plaats: de GR 10 ofte Grande Randonnée ofte Groot Routepad.

De GR 10 is een gemarkeerd wandeltraject dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee verbindt via de Pyreneeën aan franse zijde.

Er bestaan nog 2 alternatieven om de oversteek te maken, nl de GR 11 (Gran Recorrido) aan de spaanse kant, en de HRP of Haute Randonnée Pyrénéenne (die vooral de hoofdkam in het hooggebergte volgt en redelijk technisch is)

 

De gedachte in tijd omzetten is een ander paar mouwen. Mijn beroepsleven als zelfstandige winkelier in occasie boeken, muziek en film vraagt vooral in de lente en zomer een welgevulde agenda. Gelukkig kan ik terugvallen op de inzet van vrouwlief, maar of dit ook even kan voor een 50 dagen periode ?

Want grootse plannen hebben ook grootse consequenties, grootse verwachtingen, maar evenzeer grootse twijfels.

Toch besef ik dat het nu de tijd is om het te doen: met wat wikken en wegen en schikken en delen is een agenda kneedbaar naar ieders goedkeuren.

Na 50 moet een mens niet al te lang meer uitstellen wat fysies nog kan, zolang het kan. Dromen waarmaken, bijvoorbeeld.

Met het fiat van het thuisfront op zak hou ik me de laatste weken vooral bezig met opzoekwerk om tot een op mijn maat gemaakt dagschema voor de tocht te komen en focus ik me verder op het aankweken van de nodige fysiek via fietsen, wandeltochten, zwemsessies en spieroefeningen.

Begin mei kreeg ik daarbij nog de volledige goedkeuring van mijn huisarts na analyse van bloed en urine (veel ijzer in 't bloed bijvoorbeeld wat duidt op een goede uithouding, pluspunt voor doorgedreven prestaties) met een aantal voeding- en vitaminentips bovenop.

Het aftellen is begonnen: er rest nog minder dan een maand. Alleen overmacht kan het plan nog dwarsbomen, want geestelijk ben ik er meer dan klaar voor.

 

 

 

 

16:57 Gepost door Johan Van Moorhem in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.