01-06-07

Een draagbaar huisje

tent

Kijk eens aan: mijn draagbaar huisje voor de komende anderhalf maand; het bovenzeil is trouwens oprolbaar zodat je vanonder muggegaas naar de sterrenhemel kan kijken, heerlijk toch !

Gisteren mijn lijstje benodigdheden verder afgewerkt met aankoop van een slaapmatje en een donsslaapzak , zodat er in totaal een 3kg500 bijkomt qua slaapcomfort. Een hele investering, maar noodzakelijk omdat het me financieel compensatie zal geven tgo het slapen in hotelletjes of refuges aan een gemiddelde van 30 euro (halfpension weliswaar mét avondeten en ontbijt).  Bovendien kan ik met mijn huisje op de rug overal en altijd beslissen waar ik de nacht zal doorbrengen. Niet doorvertellen aub want wildkamperen blijft ook in de Pyreneeën niet toegelaten tenzij in de vrije zones aan berghutten, maar de kans is vrij klein dat er een wetsdienaar mijn pad kruist in the middle of nowhere...

Eerst eens checken of de weersomstandigheden er zich zullen toe lenen om buiten te slapen,want het heeft de laatste tijd serieus gestormd in de regio mét evacuaties, alarmfases, zware onweders en meer van dat fraais waar ik liever met een wijde bocht omheen loop. De kans is natuurlijk groter langs de franse kant van de Pyreneeën om met onweders, zware bewolking en mist geconfronteerd te worden omdat de oceaanwind daar tegen het gebergte blijft plakken. Een nat pak af en toe deert me niet, als ik maar weet dat achteraf de zon weer schijnt. Om hiermee te concluderen dat het weerbericht één van de grootste leidraden is bij het trekken in de bergen en dat het dagelijks met argusogen gevolgd wordt.

12:43 Gepost door Johan Van Moorhem in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.