09-06-07

2 dagen...inpakken

De laatste werkdag en morgen inpakdag. Gisteravond generale repetitie gehouden voor het inpakken van de rugzak en meteen gemerkt dat de tent, slaapzak en slaapmat toch heel wat ruimte inpalmt. Die zware volumineuse regenjack zal ik bijgevolg moeten vervangen door een licht regenvestje en in noodgeval een regencape die alles nog eens extra overdekt. Ook in de afdeling droge voeding wordt stevig gerantsoeneerd met de overtuiging onderweg genoeg te kunnen bevoorraden. Op het einde van de inpaksessie staat er nog 17 kg op de weegschaal te blinken...hmmmm, waar moet ik nu nog gaan snoeien om onder de beoogde 15 kg te geraken? Toch maar die dikke pull thuislaten, een stel kousen, het flesje shampoo, een pakje tarwebiscuits, ...?

Elk grammetje begint te tellen; ik herinner uit een interview van Dixie Dansecour ivm hun voorbereiding voor de noordpoolovertocht dat zij zelfs de labels uit hun kleding gingen knippen om op het gewicht te besparen. Zo ver zal ik niet gaan, maar ik weet uit ervaring dat elke gram als lood weegt als het effe moeilijk gaat in de bergen.

Het in- en uitpakken van een rugzak zal de volgende weken tot één van mijn dagelijks vaste rituelen gaan behoren, waarbij telkens weloverwogen zal worden van 'wat-waar' hoort, verdeling van gewicht, bereikbaarheid, enz..

Niet onbelangrijk te weten waar alles zit als je het nodig hebt. En na verloop van tijd wordt het een bijna blindelingse routineklus.

Gisteren de eerste telefonische reservaties gedaan voor de overnachtingsplaatsen van het begin van de tocht; ook dat zal een bijna dagelijkse bezigheid worden, kwestie van op voorhand zekerheid te hebben over stopplaatsen voor de nacht. Al maak ik er me niet te veel zorgen om, nu ik die 3,5 kg tent, slaapmat en slaapzak toch heb ingepakt...

 

12:22 Gepost door Johan Van Moorhem in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goede reis Ik wil je nog een goede en voorspoedige reis toewensen en hoop dat je het vol houdt, maar daar twijfel ik niet aan. Geniet van de natuur en filosofeer over het leven terwijl je eenzaam door de bergen stapt. Ik hoop dat er velen zich geroepen voelen je financieel te steunen met dit project. Hou me op de hoogte van je vorderingen als het enigszins mogelijk is. Dan komen de verslagen op mijn blogje. Als ik je toch een boek mag aanraden, dan zeker "Alles behalve een held", van Rudolf Lorenzen. Een prachtig verhaal van een eenvoudig mens tijdens en na De Tweede Wereldoorlog.
Groetjes nog,
Reginald

Gepost door: Reginald | 09-06-07

Moest je niet meer bloggen voor je vertrekt:
Veel succes en geniet ervan!!!

Gepost door: Tessa | 09-06-07

Goede reis gewenst. Lijkt me zalig om zo'n reis te maken. Ik droom ook wel heimelijk van zo'n reizen, zelfs wat van de Mount Everest. Als je es een moeilijk moment hebt, kijk dan es rond je en denk aan ons saaie vlakke land. :p
Veel succes en plezier!

Gepost door: Tim | 09-06-07

De commentaren zijn gesloten.