24-06-07

Ghostwriter - DAG 14

          In opdracht van Johan de Stapperman maak ik (ghostwriter) af en toe eens een berichtje aan, kwestie om jullie zoveel mogelijk mee te geven van zijn Grande Rêve (GR10). Dit is een noodoplossing want een internettoegang is nog altijd moeilijk te verkrijgen in de bergen. En als er dan al een te vinden is, dan is het nog zo'n ouwe inbelverbinding met lawaaierige modem waarmee je met veel moeite en veel geduld kunt surfen. En soms, heel soms als je een berichtje probeert te posten gebeurt er….. NIETS, anderhalf uur werk naar de knoppen en bijgevolg veel teleurgestelde gezichten aan het thuisfront!! Niet getreurd, gelukkig zijn er nog anderen die graag een handje toesteken en een beetje overweg kunnen met bloggen, of het toch tenminste proberen want schrijftalent is niet iedereen meegegeven!

          Genoeg gezeverd over het internet! Tijd voor de echt belangrijke zaken. Het is berenalarm in de Pyreneëen! Allé, er werd een bruine beer gesignaleerd in het gebied waar op dit moment doorgetrokken wordt en het was niet per vergissing een ongeschoren en ongewassen Belg met rugzak die gespot werd, maar een echte bruine beer. Sinds deze melding aan de oren van onze Stapperman gekomen is, wordt er met Argusogen rondgekeken tijdens de lange trektochten om toch misschien een beetje beer te kunnen zien! Gelukkig voor het thuisfront is de solotrektocht voor een aantal dagen uitgebreid tot een quatrotrektocht. Zo kan een eventuele directe confrontatie met een bruine beer worden vermeden (4 lawaaierige gasten samen, dat schrikt die beren wel af!).

          De 3 Belgen hebben zich enkele dagen geleden bij onze Johan gevoegd om dan komende dinsdag terug hun eigen weg te gaan. Hun namen zijn Rik, Miel en Luc. Een trio dat eveneens aan een grote trektocht bezig is. Verdere info over herkomst van deze 3 mannen, doel van hun trektocht en dergelijke meer, ontbreekt. Misschien wordt deze info wel verder aangevuld op een ander tijdstip.

         Binnenkort, op dag 15, worden de Westelijke Pyreneëen en de eerste 300km enkel nog mooie herinneringen en worden de Centrale Pyreneëen ingetrokken (zie fig).


Centrale Pyreneëen

 

         Dinsdag wordt nogmaals geprobeerd om internettoegang te krijgen in de bergen. In Les Viellettes zijn een aantal hotelletjes / herbergen te vinden. Hopelijk zijn ze bereid om een uurtje internet toe te staan, want met die grillige fransen weet je maar nooit.

Schema DAG 14 - Ma 25/06:
Van Gabas (1027m) naar Gourette (1346m) over een afstand van 26km met onderweg de "Corniche des Alhas". De figuur toont de “Chemin de la Mature”. Dit is een pad in de rotsen gehouwen en werd gisteren bewandeld. De “Corniche des Alhas” is eveneens zo’n pad, maar foto’s ervan zijn niet voorhanden en een sfeerbeeld willen wij jullie toch niet onthouden.


Chemin dl Mature

hoogste punt: 1560m
laagste punt: 597m
wandeltijd: +/- 9uur

 

 

 

 

 

Met de groetjes van
Johan de Stapperman!


 

21:11 Gepost door Johan Van Moorhem in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

stap ze! dit is fantastisch, we volgen jou vanuit Budapest, Johan, hoop dat je de schaduwkant vindt,hoe doen de voeten het? wandel je in sandalen of in trekkers?
liefs, dyane

Gepost door: diane van der weyden | 25-06-07

Je doet het fantastisch Ach beeren lopen hier nog steeds in de stad rond op somige dagen...wat is nou een beertje of twee? lachen. Ik ben ook op zomervakantie en wandel elke dag wat meer in preparatie voor mijn eigen 'backpacking' van de zomer.

Gepost door: Peter | 28-06-07

Beste Johan, Ik moest aan U denken omdat mijn oudste broer Fred (62) te voet vanuit Brasschaat naar Santiago de Compostela (2800 km) vertrokken is. Het zou moeten lukken dat je hem tegenkomt in de Pyreneeën, maar ALS je hem moest tegenkomen: doe hem mijn groeten hahaha!
Ik heb vandaag ook een sponsorbedragje gestord om met mijn zieltje in het reine te komen. Good luck gabber!
Lucas

Gepost door: Lucas Bernaerts | 02-07-07

De commentaren zijn gesloten.