31-08-07

15 WEKEN

15 Weken verder of 3 en halve maand of 105 dagen. Dat is de tijd die verstreken is na het opstarten van deze webblog in het raam van mijn plan om de 900 km trektocht ook online te brengen.

Sedert de overhandiging van de cheque van 2000 euro aan Els van The Swallow maandagavond heb ik het gevoel dat dit hoofdstuk afgerond is. Nog enkele exemplaren van mijn limited edition reisjournaal met bijhorende fotoreportage aan de sponsors bezorgen als appreciatie  voor hun bijdrage aan dit project; nog enkele praktische afwikkelingen regelen zoals de fiscale attesten voor de sponsors; en tenslotte alle bijeengesprokkeld info-materiaal ivm de GR 10 dat zich de afgelopen maanden opgestapeld heeft in allerlei klasseermappen en computerfiles sorteren en deleten.

Al de andere zaken zitten in de harde schijf van mijn hoofd gebrand en mogen daar nog een tijdje sudderen om af en toe naar de voorgrond van mijn gedachten weer te keren in de vorm van prettige herinneringen of vette verhalen. Want ik weet maar al te goed hoe  de herinneringen gekleurder worden dan het origineel door de patine van de tand des tijds.

Mijn queeste eindigt dus hier, maar niet voordat ik u lezer bedank voor het onschatbare genot dat u mij gaf door reakties te spuien op mijn journaal of stilzwijgend mee te genieten. Deze blog zat 3700 maal op de surfline van de digitale zee, wat zin wekt om door te gaan, weliswaar onder een andere naam. Want tegenwoordig reis ik eerder 900 imaginaire kilometers in de geest dan daadwerkelijk met voeten en benen die sedert de terugkeer meer krampen hebben vertoond dan tijdens de tocht ! Waarschijnlijk door het stilzitten of terplaatse trappelen.

Er is mij voor-tijdens- en na deze Coast to coastwalk menigmaal gepolst naar wat het volgend project zal worden. Ik ben het antwoord tot op heden schuldig. Niet alleen omdat het fysiek of geestelijk zijn prijs heeft , maar ook letterlijk. Zoiets doe je niet elk jaar, tenzij er een mecenas opstaat die mij betaald om zotte avonturen in mijn hoofd te halen.

Ik hou me voorlopig bezig met het proberen de uitdaging van elke dag aan te gaan door me te focussen op wat ik doe en wat ik wil.

De rest zijn besluimeringen, reflexies op de realiteit van elke dag. Misschien stof voor een volgende webblog: reizen in de geest, of zoiets ?

Heeft iemand een idee voor zo'n aansluitende webblog misschien, zoiets in de zin van "900 km door de geest" of "900 km reflexies" - you name it.Zoals ik u hopelijk heb laten meegenieten van dit reisjournaal, zo hoop ik u lezende terug te horen  tot er een nieuw project verschijnt. Groetjes en tot later, Johan

 

22:16 Gepost door Johan Van Moorhem in Alpinisme | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

// Verzuchtingen

Gepost door: Achterluitenant Smeulders | 08-09-07

De commentaren zijn gesloten.