03-11-12

Namaste !

IMG_7330.JPGOp rondtrek in de Alpen van de Vanoise vorig jaar maakte ik mezelf de belofte om eindelijk werk te maken van een jeugddroom. Een reisverslag (titel en auteur vergeten) had me in vervoering gebracht van de mytische Himalayas van Nepal en Tibet. Infeite was de trektocht van de franse schrijfster één grote zoektocht naar zichzelf binnen het traject van dé sixties hippieroute door Europa via  Ibiza, Kreta, Turkije, Pakistan met einddoel Kathmandu.

Mijn fascinatie voor berglandschappen werd aangezwengeld door de boeken en films over bergbeklimmingen, en tenslotte door er zelf op uit te trekken. In de zotte jaren veelal onvoorbereid met tent, slaapzak en proviand voor een paar dagen. Later met meer inzicht door het volgen van cursussen en stages.

Gesetteld in een gezinnetje met kinderen vraagt andere prioriteiten, maar eens iedereen zijn/haar eigen plaats in deze wereld gevonden had en het huis leeg, begon de microbe weer te jeuken. Midlife crisis of niet, what's in a name ?

Grotere projecten werden mijn uitdaging: de 220 km Tour du Mont Blanc om mee te beginnen, gekoppeld aan een 'Kom op tegen kanker' inzamelactie tot de 6 weken tocht van Atlantische Oceaan tot Middellandse Zee waarnaar deze blog is genoemd.

En nu komen de Himalayas van Nepal in het vizier. Ik denk dat het een 'thuiskomen' zal worden, een reis naar mezelf in de eerste plaats.

15:55 Gepost door Johan Van Moorhem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |